Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Livsmestring og helse

Å være del av et fellesskap er viktig for alle. Gjennom satsingsområdet vårt «fellesskap for alle» får barna oppleve å være en del av felleskapet i en mindre gruppe og i en større gruppe. Barna får lære og erfare hvordan vi har et ansvar for det større fellesskapet utenfor barnehagen. Dette handler om å ta vare på jorden gjennom bærekraft, miljø og resirkulering.

 

Dette vi vi gjøre ved å:

  • Benytte oss av parsellene våre og plante inne og ute
  • Ta i bruk papp og plastavfall (og evt annet avfall) til kreativt arbeid med barna
  • Ta barna med på søppelrydding i nærområdet
  • Lære om resirkulering og miljøet gjennom bøker og nettressurser

«Fellesskap for alle» handler også om å lære barna gode verdier og holdninger på å ta vare på hverandre som mennesker uansett hvem vi er, vi setter pris på det store mangfoldet vi er og at vi alle er forskjellig.

 

Dette vil vi gjøre ved å:

  • Lese bøker om tema • Undrende samtaler med barna
  • Gripe fatt i barnas interesser og bygge videre på dette når de selv er inne på tema
  • Lære sanger og dikt om tema

I størst grad er «fellesskap for alle» det som skjer i barnehagen. Her er et av de viktigste fellesskapene for barn i barnehagealder. Barna danner vennskap, lærer seg sosial koder, lærer konfliktløsing, opplever å ha en stemme som betyr noe og får erfare motgang og mestring. Gjennom lek, læring, aktiviteter, tur og det daglige livet i barnehagen får barna oppleve fellesskapet.

 

Gjennom «fellesskap for alle» skal barnas livsglede være i sentrum i barnehagehverdagen.

 

Hvert barn skal kjenne på trygghet og trivsel i sin hverdag og oppleve mestring utfra sitt nivå. Barnehagen er et trygt og utfordrende sted der barnet får en progresjon og tør å prøve ut ulike sider ved samspill, fellesskap og vennskap. Barnet blir sett for den det er og er en viktig del i fellesskapet. Vi legger vekt på å fremme den psykiske og fysiske helsen til barnet.

 

Barna skal få en barndom preget av trivsel, vennskap og lek, og det skal gis rom for barnas ulike forutsetninger og perspektiv. I fellesskap med andre skal barna utvikle et positivt forhold til seg selv og andre.

Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern