Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Om oss

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

Omsorg og trygghet i barnehagen

Hos oss møtes barna med respekt, og hvert barn blir bekreftet, forstått og verdsatt. Vi er oppmerksomme på at barn har ulike omsorgsbehov, og er bevisst på at vi dekker barnas behov for fysisk og psykisk omsorg.

 

Alle barna opplever at vi er glad i dem og hvert enkelt barn blir sett i hverdagen.

 

I barnehagen møter barna varme og nære voksne som tar deres omsorgsbehov på alvor. Vi har fokus på at vi gir omsorg i enhver situasjon, alt fra stell, måltider og påkledning, til lek og læringssituasjoner.

 

Vi legger vekt på å skape gode omsorgsrelasjoner mellom oss voksne og barna. Barna får opplevelsen av omsorg, trygghet og tillit hver dag.

 

Våre arbeidsmåter:

  • De voksne i barnehagen tar utgangspunkt i hvert enkelt barns eget behov for omsorg.
  • Gjennom det digitale programmet «røde og grønne følelser» på Salaby blir barna kjent med sitt reaksjonsmønster og følelsesliv.
  • Non-verbal kommunikasjon og blikkontakt er indikatorer på nærværspedagogikk.
  • Vi har fokus på at alle barn føler at vi er glad i dem.
  • Vi legger vekt på at barn gir omsorg til barn – gjennom trøst, å dele med en venn, hjelpe hverandre og vise at vi bryr oss om hverandre.
Personvern